Selecteer een pagina

Bij Peppergym kunt u vanaf 1 februari 2017 op de maandag en donderdag terecht voor oefentherapie Mensendieck bij Janneke Zwarteveen. De praktijk bestaat al 22 jaar en is daarmee een begrip in Zwolle.

Wat is oefentherapie Mensendieck? Een bewezen effectieve oefentherapie die zich richt op houding en beweging. Oefentherapie Mensendieck helpt om lichamelijke klachten te behandelen en nieuwe pijnklachten te voorkomen.

De therapie richt zich op de verbetering van de houding en manier van bewegen van mensen met lichamelijke klachten. De gedachte achter de therapie is dat houdingen,bewegingen, (spier)spanningen en ademhaling onbewust aangepast worden aan lichamelijke klachten (contingente adaptatie) en dat deze klachten hierdoor in stand worden gehouden. Wil je meer weten over oefentherapie Mensendieck je leest het hier.

Specialisaties: Triggerpointtherapie, Dry Needling, Haptonomie en Psychosomatische Oefentherapie.

Doelgroep:

  • lichamelijke klachten (vooral rug, nek, schouder, heup en bekken)
  • neurologische klachten (met name hoofdpijn/migraine, whiplash en hernia)
  • spanningsgerelateerde klachten ( b.v. hoofdpijn, overspannen/burnout, en hyperventilatie)
  • houdingsafwijkingen (scoliose, Scheuerman)
  • ademhalingsgerelateerde klachten (hyperventilatie, benauwdheid)
  • arbeids- of beroepsgerelateerde klachten (RSI/CANS, werkplekonderzoek)

Over mij

In 1988 ben ik afgestudeerd aan de academie Lichamelijke Opvoeding te Zwolle. Gelijk na deze studie ben ik de opleiding oefentherapie Mensendieck gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. In 1993 heb ik deze succesvol afgerond waarna ik mijn praktijk voor oefentherapie Mensendieck ben gestart in het centrum van Zwolle. Inmiddels werk ik bijna 18 jaar in het Gezondheidshuis Stadshagen in Zwolle.

De afgelopen jaren heb ik o.a. de opleiding Adem- en Ontspanningstherapie (AOT), de opleiding Myofasciale Triggerpoints inclusief de module Dry Needling te Groningen, de basisopleiding aan de Academie Haptonomie te Doorn en de opleiding tot Slaaptherapeut met succes afgerond. Vorig jaar ben ik begonnen met de opleiding Psychosomatisch Oefentherapeut aan Hogeschool Utrecht.

Naast mijn werk als oefentherapeut Mensendieck, ben ik instructeur groepsfitness bij een trainingscentrum en geef ik regelmatig bedrijfstrainingen ter bevordering van een gezonde houding en beweging op de werkvloer.

Ieder mens is uniek en heeft een andere aanpak nodig van zijn of haar gezondheidsproblemen. Samen met u inzicht krijgen in deze persoonlijke puzzel is iedere keer weer een uitdaging voor mij. Door mijn ruime ervaring en kennis heb ik veel te bieden om de therapie succesvol te laten zijn.

Aanmelden: via verwijzing of DTO (Directe Toegankelijkheid Oefentherapie), opgave: telefonisch op 06 517 00 884, via de site www.mensendieckjannekezwarteveen.nl of mail naar jannekezwarteveen@hetnet.nl