Selecteer een pagina

Avocado is hot! Je kan er eindeloos mee combineren en ze zijn super gezond!

Zo is avocado rijk aan mineralen zoals kalium (goed voor samentrekken spiervezels & regelen van bloeddruk), magnesium (belangrijk voor spieren) en ijzer (belangrijk voor de rode bloedcellen). En daarnaast bestaat avocado uit belangrijke aminozuren. Deze aminozuren heb je nodig om eiwitten te vormen. Kortom, eet regelmatig een lekkere avocado!

Inspiratie nodig? Hieronder een gerecht met avocado.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 250 gram quinoa
  • 3 el pijnboompitten
  • 4 tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 75 g rucola
  • 1 avocado
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de quinoa. Breng de salade op smaak met sap van de citroen, zout en peper.