Selecteer een pagina

Waarom wel of geen shake?

Proteïne shakes, of eiwitshakes, zie je ook bij Peppergym staan, maar waarom zou je een proteïne shake nemen, en wordt je er nou sterker en groter van? Of slanker? Voor alles geldt; NEE. Voor elke doelstelling op het gebied van aankomen en afvallen geldt, de juiste training /bewegen en het juiste voedingspatroon.

Maar waarom zou je het dan nemen?

Waarom heb ik eiwitten nodig?

Eiwitten zijn bouwstoffen die je lichaam nodig heeft, om de spierschade die ontstaat door bijvoorbeeld training, te herstellen. Eiwitten die je eet worden in je lichaam omgezet tot aminozuren. Vervolgens zorgen aminozuren voor de het herstel en opbouwwerk in je spieren.

De mate waarin je lichaam spieren opbouwt hangt af van je soort training en de totale voedingsinname.

Wil je meer spiermassa opbouwen of juist afvallen? Vraag dan een van onze trainers je Food app daarop in te stellen en samen met jou het juiste voedingsplan te kiezen. De trainer kan ook een goed trainingsschema voor je maken voor de juiste belasting. Strength zou een goede PersonalGroupTraining kunnen zijn. Voor schema’s en uitleg op maat kun je voor personal training kiezen, van 2 keer per week tot bijvoorbeeld maandelijkse personal coaching.

Waarom zou ik een eiwitshake nemen?

Zoals gezegd heb je aminozuren nodig om je spiermassa te onderhouden of te laten groeien. Eiwitten zijn de bron voor deze aminozuren, het is dus van belang dat je voldoende eiwitten eet, zodat je lichaam deze kan gebruiken om te herstellen na een inspanning. Een uitgebalanceerd voedingspatroon bestaat uit de juiste hoeveelheid eiwitten. De juiste hoeveelheid heeft te maken met je doelstelling en je lichaamssamenstelling. Goede en waardevolle bronnen zijn o.a. zuivel, ei, vlees.

Wat wij merken is dat onze sporters een druk leven hebben en vaak zich geen tijd gunnen om goed te eten na een training, “kwestie van prioriteiten stellen” hoor ik je denken, klopt. “Maar voor een verstandig alternatief zorgen” is wat we bij Peppergym graag willen bieden.

En dus hebben wij de keuze gemaakt voor OrangeFit, een plantaardige eiwit, vrij van gluten en lactose. Tevens is deze natuurlijk gezoet, waardoor je geen chemische smaak en geur hebt..

We zetten graag een “Ice-Shake” voor je klaar als beloning na je training.

Maar ook voor trek tussen de middag of ’s avonds is de OrangeFit een perfect alternatief tegen ongewenste snaai momenten.

MAAR zorg altijd voor een uitgebalanceerd voedingspatroon in overleg met een van onze trainers.

Hoe gebruik ik een eiwitshake?

Nou! Gewoon lekker na je training als “Ice-Shake”. Maar ook als een goede basis voor een smoothie, het geeft smaak, structuur en is voedzaam.

Kijk voor meer inspiratie en recepten bij Peppergym op de bar.