Selecteer een pagina

Een leuk boek dat ik laatst gelezen heb is straight line leadership. Het boek is erop gericht jou als lezer in actie te zetten. Het maakt korte metten met smoesjes en helpt je in een rechte lijn (straight line) naar je doelen.

Het gaat om het ontwikkelen en kiezen van de juiste ‘inner stance’. Iets als mentale houding, een mindset, een instelling.

Steeds maken ze zichtbaar door onderscheid te maken wat een krachtige en een zwakke inner stance is. Bijvoorbeeld: serving of pleasing. Wil ik iemand helpen(sterk) of aardig gevonden worden(zwak)? Want soms is heel onaardig zijn de beste manier om iemand te helpen.

Een ander onderscheid is Stoppen of stoppen met stoppen. Want: ga maar na, als je niet was gestopt met dat ene idee. Die ene sport, of dat ene werk. Stel dat je gewoon niet gestopt was. Wat was er dan gebeurt? Dus in plaats van ergens aan beginnen en niet afmaken: doorzetten. Ofwel: stoppen met stoppen.

Kleine kanttekening: soms werkt iets niet. Je weet dat je niet op de goede weg zit, dan is stoppen soms de beste manier om verder te komen. Sommige klanten, projecten, soms zelfs vriendschappen. Soms is stoppen het beste. Dit is dan een bewuste keuze.

Kijk nu eens naar je sport. Naar de goede voornemens. Waarom is goede voornemens zo’n bekend begrip? Omdat velen ze niet waarmaken. Dat is jammer voor jezelf, maar het maakt je ook onbetrouwbaar naar anderen. Ik werk het liefst met mensen die zeggen wat ze doen, en doen wat ze zeggen.

Als je terugkijkt, waar ben jij mee gestopt? Is stoppen een bewuste keuze geweest? Of een gebrek aan doorzettingsvermogen? Of een gebrek aan ritme (zie eerder blog). Eigenlijk kun je stellen dat als ergens mee stoppen “gewoon is gebeurd”. Je geen bewuste keuze hebt gemaakt. Niet bewust kiezen is ook een keuze.

Wil jij meer voor elkaar krijgen? Leer kiezen, leer stoppen en stoppen met stoppen.